Leerlingen praktijkonderwijs van het Raayland College exposeren.
Leerlingen praktijkonderwijs van het Raayland College exposeren. Foto: Persfoto

Expositie werken leerlingen praktijkonderwijs Raayland

Algemeen Cultuur en Uitgaan Onderwijs Venray Wonen en Leven

Op dinsdag 12 juli is de PRO expo 2022 feestelijk geopend. De PRO expo is een expositie met allerlei verschillende werkstukken van de leerlingen praktijkonderwijs van het Raayland College. 

De leerlingen hebben gedurende dit jaar verschillende werkstukken gemaakt bij vakken als handvaardigheid, tekenen, techniek en plant & dier die het meer dan waard zijn om tentoongesteld te worden. Elk jaar organiseert het Raayland een expositie in huis, maar dit jaar voor het eerst ‘buiten de deur’ zodat nog meer mensen kunnen genieten van al het moois wat er wordt gemaakt. “We vonden een perfecte ruimte via Studio 11 Venray, een cultureel centrum voor en door jongeren”, zegt Marion Schmahl, die het project coördineert vanuit het Raayland. “Aangezien de PRO expo ook is georganiseerd voor en door jongeren, sloot de samenwerking met Studio 11 Venray hier perfect bij aan.”

Leerlingen praktijkonderwijs hebben zelf de ruimte gepoetst en ingericht met hun eigen gemaakte werken. Andere leerlingen hebben zelf hapjes gemaakt die bij de feestelijke opening werden geserveerd. “Ik ben alleen erbij aanwezig geweest om supervisie te houden, maar ze hebben het écht zelf gedaan”, gaat Marion verder. “Je ziet de leerlingen gewoon glimmen van trots, én terecht.”

De expositie bestaat onder andere uit werken van hout, karton, gesmolten glas en schilderijen op doek, graffiti en potloodtekeningen en is nog te zien tot en met 31 augustus bij Studio 11, Schoolstraat 11 in Venray. De toegang is gratis. Meer informatie op www.studio11venray.nl.

Uit de krant