Het Raayland College houdt op 7 december een beroepenvoorlichtingsavond. Foto: archief Peel en Maas.
Het Raayland College houdt op 7 december een beroepenvoorlichtingsavond. Foto: archief Peel en Maas.

Beroepenavond Raayland College

Algemeen

Het Raayland College houdt op 7 december in samenwerking met de Rotaryclub Venray en Lionsclub Venray Peelparel een beroepenvoorlichtingsavond. Deze avond wordt speciaal georganiseerd voor leerlingen én hun ouders van havo en vwo van leerjaar 3 t/m 6.

Ruim zeventig professionals uit diverse werkvelden lichten deze avond hun dagelijkse werkzaamheden toe en geven inzicht in de keuzes die ze moeten maken en de dilemma's die ze tegenkomen in hun beroep. Ze vertellen over de uitdagingen en problemen waarmee ze worden geconfronteerd. De lijst beroepen is samengesteld naar aanleiding van een enquête onder de leerlingen. De beroepen zijn zeer divers. Zo kunnen leerlingen en hun ouders in gesprek gaan met een pedagoog, sportinstructeur, ingenieur, rechter, notaris, huisarts, ICT-deskundige, marketing, bouwkundig projectmanager en politiek bestuurder. Uiteraard kunnen ze daarbij al hun vragen stellen.

De beroepenavond heeft als doel de leerlingen een beter beeld te geven van de inhoud van een beroep. Zo kunnen ze een meer gemotiveerde keuze van hun profiel of hun toekomstige vervolgstudie maken. Een dergelijke beroepenavond wordt niet op iedere middelbare school georganiseerd. Op het Raayland College wordt dit nu al een aantal edities door professionals gedaan.

Uit de krant