Afbeelding
Foto: GIX interiors & exhibitions.

Venray heeft een fietsstraat

Algemeen

De fiets gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven. Dat is logisch. Fietsen is goedkoop, snel en bovendien één van de meest duurzame oplossingen om te reizen. Daarom opent de gemeente Venray een speciale fietsstraat waarmee fietsers een prominente plek krijgen op de weg.

Op woensdag 7 juni, om 15.00 uur openen wethouder Erik van Daal en gedeputeerde Madeleine van Toorenburg de eerste fietsstraat van Venray. Het gaat om de Overloonseweg; dé fietsverbinding tussen Overloon en Venray. Samen met de kinderen uit de buurt fietsen zij als een van de eersten over deze nieuwe weg. Van Daal: “De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de weg een heel andere, opvallende uitstraling te geven. Zo laten we zien hoe belangrijk fietsen is en werken we mee aan een prettig fietsklimaat. Dat doen we overigens niet alleen met een opvallend fietspad. Er is ook veel meer ruimte voor groen in de straat en is er een extra riool aangelegd voor de opvang van regenwater.

“Maar er is meer,” zo vertelt Van Daal. “Fietsen is goed voor het milieu en voor de portemonnee, maar fietsen zorgt er ook voor dat je in beweging blijft. Met name senioren hebben hier veel profijt van. Door te fietsen, blijven zij langer gezond en mobiel. En door mobiel te blijven, voorkomen we dat senioren in een sociaal isolement raken. Daarom willen we de opening van de fietsstraat aangrijpen om met senioren in gesprek te gaan. Ondertussen krijgen ze gratis een fietsspiegel op hun fiets gemonteerd. Zo leren wij van hen en zorgen we ervoor dat ze nog veiliger kunnen fietsen.” De reconstructie van de Overloonseweg wordt onder meer mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Limburg, afkomstig uit het provinciale programma ‘Focus op Fiets’. Dit programma verzorgt de stimulering van een landelijk hoogwaardig fietsnetwerk. De opening van de fietsstraat is natuurlijk niet alleen voor senioren. Iedereen is welkom om vanaf 15.00 uur een kijkje te komen nemen en de nieuwe straat uit te proberen.

Uit de krant