Michiel Uitdehaag, nieuwe burgemeester Venray.
Michiel Uitdehaag, nieuwe burgemeester Venray. Foto: Persfoto

Michiel Uitdehaag nieuwe burgemeester Venray

Algemeen Politiek Venray Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

De gemeenteraad van Venray heeft Michiel Uitdehaag voorgedragen als nieuwe burgemeester van Venray. Uitdehaag (D66) is momenteel burgemeester op Texel. De officiële installatie vindt plaats vóór de zomervakantie. 

Michiel Uitdehaag is sinds januari 2016 burgemeester op Texel, een Waddeneiland met 14.000 inwoners. De 43-jarige D66 politicus is geboren in West-Brabant. Eerder was hij wethouder in Wageningen, waar hij ook gestudeerd heeft.

Henk Bisschops, voorzitter van de vertrouwenscommissie, over de keuze voor Uitdehaag: “We hebben de mening van onze inwoners meegenomen in de profielschets die op 16 november 2022 werd gepresenteerd. We hebben gezocht naar een enthousiaste aanvoerder, een betrokken en doortastende burgemeester voor de toekomst van Venray. Vijftien kandidaten hebben gesolliciteerd. We zochten een burgemeester voor en van ons allemaal. Iemand die het voortouw neemt in maatschappelijke en bestuurlijke opgaven. Die vertrouwen uitstraalt, een verbinder en een netwerker is en doortastend is op het gebied van zorg en veiligheid. We denken dat we die met de persoon van Michiel Uitdehaag hebben gevonden.”

Uitdehaag wordt nu, zoals de procedure voorschrijft, voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Die doet een voordracht aan de koning, die Uitdehaag officieel benoemt. De verwachting is dat de installatie van Michiel Uitdehaag als nieuwe burgemeester van Venray vóór de zomervakantie plaatsvindt.

Uit de krant