Henk Bisschops (voorzitter van de vertrouwenscommissie) overhandigt de profielschets aan gouverneur Emile Roemer.
Henk Bisschops (voorzitter van de vertrouwenscommissie) overhandigt de profielschets aan gouverneur Emile Roemer. Foto: Persfoto

Vacature burgemeester Venray staat open

Algemeen Venray Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

Tijdens de raadsvergadering van 16 november overhandigde de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Venray aan gouverneur Emile Roemer. In de profielschets beschrijft de gemeenteraad welke verwachtingen Venray heeft van de nieuwe burgemeester en welke competenties daarbij horen. Belangstellenden voor de functie van burgemeester kunnen tot 9 december solliciteren bij de gouverneur van de provincie Limburg, via de website van de provincie

Sinds 22 december 2021 is Leontien Kompier waarnemend burgemeester. De periode van waarnemen eindigt als de nieuwe kroonbenoemde burgemeester in Venray start, waarschijnlijk rond de zomer van 2023.


Bijna 600 inwoners van de gemeente Venray hebben via een vragenlijst aangegeven wat zij belangrijke eigenschappen vinden voor een nieuwe burgemeester. De meeste inwoners kwamen uit op het profiel van een enthousiaste aanvoerder. Zij willen graag een burgemeester die grenzen opzoekt, die zijn of haar blik op de toekomst richt, verandering niet uit de weg gaat en graag anderen bij plannen betrekt.

Na het sluiten van de vacature, gaat de gouverneur met kandidaten in gesprek. Daarna volgt een overleg tussen de gouverneur en de vertrouwenscommissie (een afvaardiging uit de gemeenteraad). De vertrouwenscommissie spreekt vervolgens ook met een aantal kandidaten. In een besloten vergadering maakt de gemeenteraad uiteindelijk een keuze en stelt een aanbeveling vast.

In een openbare vergadering maakt de gemeenteraad bekend wie hij voordraagt als nieuwe burgemeester. De aanbeveling gaat naar de minister van Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties waarna een Koninklijk Besluit volgt.

Afbeelding

Uit de krant