Afbeelding
Foto: Persfoto

Maak gratis kennis met pickleball

Algemeen Overige sporten Sport Venray

“Pickleball is een leuke en sociale sport die door iedereen gespeeld kan worden. Het is een mengeling van pingpong, badminton en tennis. Het is ook heel gemakkelijk te spelen omdat de regels eenvoudig zijn en het maar ongeveer tien minuten kost om te leren spelen. Om iedereen de kans te geven zelf de snelst groeiende sport in Amerika te laten ervaren, houden we tot en met 15 februari 2023 een kennismakingsactie in ons padelcentrum in Venray. Iedereen kan tot en met die datum bij ons gratis pickleball komen spelen.”

Twan Lensen, mede-eigenaar van Padelcentrum Noord-Limburg, zegt het met een uitnodigende lach. Hij is zeer tevreden over het aantal bezoekers dat de afgelopen weken in de hal aan de Kempweg in Venray sportief aan de slag ging met padel en/of pickleball. “Padel is supervet om te doen en razend populair. Het is momenteel booming, de snelst groeiende sport In Nederland.”

Pickleball is momenteel enorm populair in verschillende landen en dan met name Amerika, maar is hier nog wat onbekender. “Pickleball is nóg laagdrempeliger dan tennis en padel. Hoewel de sport dus lijkt op tennis en padel zijn er belangrijke verschillen, wat ook tegelijk de reden is dat de sport zo hard groeit. De snelheid van de bal is ongeveer een derde van een tennisbal. De baan is ongeveer een derde van een tennisbaan. En de ‘’paddle’ heeft, in tegenstelling tot een tennisracket, geen snaren, waardoor je de bal makkelijker kunt slaan. Deze combinatie maakt de sport extreem toegankelijk en iedereen kan direct beginnen. Waar je bij tennis eigenlijk jong moet beginnen om de techniek onder de knie te krijgen en de bal fatsoenlijk over het net te krijgen, kan je met pickleball zonder achtergrond direct een leuk potje spelen. Ook met een groep vrienden, familie, teamgenoten en/of collega’s. Via meetandplay.nl zijn de banen gratis te boeken.”

Voor meer informatie: Padel Centrum Noord-Limburg, Vlakwater 11 in Venray, telefoon 0478-585418, websitewww.padelcentrumnoordlimburg.nl.

Uit de krant