Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

‘Padel is booming’

Algemeen Overige sporten Sport

In Tennishal Maascourt aan de Kempweg in Venray worden in het pinksterweekend de nieuwe padel- en pickleballbanen geopend. De officiële openingshandeling wordt op 4 juni om 13.30 uur verricht door een van de leden van het college van B en W. 

“Padel is supervet om te doen en razend populair. Het is momenteel booming, de snelst groeiende sport In Nederland”, meldt Twan Lensen, eigenaar van Maascourt en Padelcentrum Noord-Limburg. “Padel is een sport die het makkelijkste betiteld kan worden als een mengeling van tennis en squash, een soort van beachtennis. Het is laagdrempelig, een sport voor jong en oud, en technisch minder moeilijk dan tennis. De basisbeginselen van padel kun je na een les of vijf al aardig onder de knie hebben, terwijl je voor tennis zeker een jaar of twee les nodig hebt.” 

In de bestaande hal is het mogelijk om op drie banen indoorpadel te spelen, het spelen van tennis kan nog op twee banen. “We merken de laatste jaren gewoon dat de bezetting van de tennishal minder is doordat er veel meer en langer buiten getennist wordt. Ook is het zo dat mensen zich steeds minder als lid aan een club willen binden. Dat is een ontwikkeling waarop wij met de padelbanen inspelen. Iedereen kan zonder lidmaatschap een baan reserveren. Natuurlijk zijn er meer padelbanen in de regio, maar niet in een hal en vaak niet met faciliteiten als kleedruimtes, toiletten en horeca. Dat is een extra service die wij de sporters natuurlijk wél kunnen bieden.” 

Op zondag is ook voormalig toptennisser Paul Haarhuis te gast. Met Pinksteren en in de openingsweek van 7 t/m 10 juni kunnen belangstellenden gratis kennismaken met het spelen van padel en pickleball. Maascourt is tevens de eerste hal met pickleballbanen in Nederland. Pickleball is een combinatie van badminton, tennis en tafeltennis. Het is nóg laagdrempeliger dan tennis en padel.

Informatie en reserveren via padelcentrumnoordlimburg.nl. “Tijdens het openingsweekend wordt onze reserveringsmodule actief. Je kunt hierop dan banen en materiaal reserveren”, besluit Lensen.

Uit de krant