Afbeelding
Foto: pixabay

Maascourt bouwt eerste padelbanen

Algemeen Sport Venray

Tennishal Maascourt in Venray heeft de primeur voor Noord-Limburg. Als eerste beschikt de hal van ondernemer en tennisfanaat Twan Lensen over padelbanen en daarmee speelt de Venraynaar in op de toekomst. “Ik loop al langer met deze plannen rond, maar de afgelopen weken is alles in een stroomversnelling gekomen. Padel heeft enorm aan populariteit gewonnen de afgelopen jaren en de sport is nog steeds groeiende”, vertelt Lensen enthousiast.

Maascourt beschikt nu nog over vier indoortennisbanen, maar na de realisatie van de drie padelbanen zijn er nog twee tennisbanen over. “Ik moet twee banen opgeven voor drie padelbanen. Dat is een weloverwogen keuze geweest. Qua planning gaat er dus wel wat veranderen voor de tennissers in de hal, maar daar komen we samen wel uit.”

Padel ontstond in 1969 in Mexico en is een racket- en balsport. Het wordt altijd met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld moet te worden. Het is een mix van tennis en squash. Het speelveld voor voor het grootste gedeelte omringd door een glazen wand die ook tijdens het spel gebruikt wordt.

Vanaf 1 mei wordt de hal verbouwd en in de eerste weken van juni moet alles gereed zijn. De banen zijn dan ook direct te huur en er zouden ook competitiewedstrijden gespeeld kunnen worden in Venray. Ook Lensen zelf moet aan de bak, vanaf februari volgt hij namelijk een cursus tot padeltrainer. “Ik mag straks ook lessen geven. Mijn grootste passie is tennis, maar padel is echt een heel mooi spelletje. De sport is erg dynamisch en je kunt het vrij gemakkelijk leren. Als je een beetje balgevoel hebt, dan heb je padel zo onder de knie. Het is gemakkelijker dan tennis.”

Vanwege de coronapandemie en de maatregelen om het virus in te dammen, kon er ook tijden lang niet getennist worden in Maascourt. Het aantal contractanten liep terug en dat mede daardoor ging Lensen verder kijken. Hij had de mogelijkheid om de tennishal aan derden te verhuren, maar dan zou de door zijn zijn geliefde tennissport naar de achtergrond verdrukt worden. “Dat wil ik absoluut niet. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat ik mijn tennishart volg. We beschikken straks over een fantastische locatie met drie mooie padelbanen en twee tennisbanen. We hebben voldoende kleedlokalen en hopelijk mag straks de kantine ook weer de deuren openen. Ik ben er trots op dat we dit op eigen kracht in zo’n relatief korte periode hebben kunnen realiseren.”

De tennisverenigingen TC Venray en TC Rodhe zijn op de hoogte gebracht van de plannen van Lensen. Beide clubs spelen zelf ook al langer met de gedachte om padelbanen te realiseren, maar ruimtegebrek maakt dat vooralsnog niet mogelijk. De padelbanen in Maascourt zijn straks niet alleen beschikbaar om te huren voor particulieren en verenigingen, maar ook bedrijfsmatig. Ook is het mogelijk om langdurige contracten af te spreken.

Uit de krant