ATV Venray verwacht grote deelname aan de jubileumeditie van de Vlakwatercross.
ATV Venray verwacht grote deelname aan de jubileumeditie van de Vlakwatercross. Foto: Persfoto

Jubileumeditie Vlakwatercross

Algemeen Overige sporten Sport Venray

ATV Venray hoopt op 28 en 29 januari het negende lustrum van de Vlakwatercross te kunnen vieren. Dit nadat enkele jaren wegens covid-19 dit loopevenement niet kon doorgaan.

De organisatie van de Vlakwatercross spant zich in om bij 45ste Vlakwatercross jong en oud in beweging te krijgen door voor alle leeftijdscategorieën aantrekkelijke wedstrijden te organiseren. In de afgelopen jaren namen jaarlijks bijna 1000 jongens en meisjes en mannen en vrouwen deel in de leeftijd van 4 tot 80 jaar.

Deze brede opzet van de veldlopen op de verschillende parkoersen in het Vlakwaterbosgebied, is inmiddels uitgegroeid tot een ware sportieve happening. Dit mede dankzij de bijna 120 vrijwilligers die de organisatie letterlijk en figuurlijk in goede banen leiden. Steeds meer organisaties en bedrijven zien het nut in van de combinatie van bewegen en gezondheid en ATV Venray verleend graag haar medewerking aan dit streven.

Zij kunnen op zondag 29 januari aan de diverse wedstrijden deelnemen. Ook bedrijven hebben aangegeven hun medewerkers te stimuleren tot deelname of tot het ondersteunen van het streven de jeugd en ouderen meer te laten bewegen. RHM Accountancy en Advies vindt het van belang dat velen aan sport doen en steunt de Vlakwatercross door het hoofdsponsorschap van de lange en korte cross. Jumbo Winters en Peel en Maas (tv en nieuwblad) steunen al jaren de jeugdlopen op zaterdag en zondag.

Zonder deze steun en ook de steun van de gemeente Venray en andere sponsoren, zou het voor ATV Venray onmogelijk zijn om dit loopfestijn in het stadspark van Venray te kunnen organiseren. In de afgelopen maanden hebben de vrijwilligers extra inzet gepleegd om de diverse parkoersen weer veilig en goed begaanbaar te maken.

Op de zaterdagen 14 en 21 januari van 10.00 tot 11.00 uur zijn er voor de schooljeugd die wil deelnemen aan de Vlakwatercross, extra trainingen op de parkoersen in Vlakwater. Start is bij het hardloopparkoers achter het gebouw van Jong Nederland/ Perdsstal.

Op zaterdag 28 januari zijn de Peel en Maas TV Scholierenlopen. De scholierenwedstrijden beginnen met een warming-up, onmiddellijk gevolgd door de start van de betreffende scholierenloop. Verder zijn er weer de estafettes en nevenactiviteiten voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8 van de basisscholen. Aanmelden voor de Peel en Maas Scholierenlopen via de school tot en met zaterdag 21 januari. Op zondag 29 januari zijn de diverse lopen voor jong en oud met aparte leeftijdsklasseringen.

Aanmelden voor deelname op zondag via www.inschrijven.nl tot donderdag 26 januari, 23.59 uur. Op de wedstrijddag kan nog worden ingeschreven tot maximaal een half uur voor de aanvang van de betreffende wedstrijd. De Vlakwatercross maakt nog steeds deel uit van het LimBra-crosscircuit en waaraan een tiental Limburgse en Oost-Brabantse verenigingen deelnemen.

Meer informatie kijk op www.atvvenray.nl of www.limbracross.nl en/of info@atvvenray.nl.

Uit de krant