<p>De Venrayse Vlakwatercross vindt plaats op 29 en 30 januari 2022.</p>

De Venrayse Vlakwatercross vindt plaats op 29 en 30 januari 2022.

(Foto: Henk Lammen)

Inschrijven voor Vlakwatercross

  Sport

ATV Venray organiseert op 29 en 30 januari 2022 de 45ste editie van het tweedaags loopevenement Vlakwatercross. Al jaren spant de organisatie zich in om jong en oud in beweging te krijgen door voor alle leeftijdscategorieën aantrekkelijke wedstrijden te organiseren.

In 2021 kon de Vlakwatercross vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Maar in de voorafgaande jaren namen jaarlijks ongeveer 1000 jongens en meisjes en mannen en vrouwen deel in de leeftijd van 4 tot en met 80 jaar. Deze brede opzet van de veldlopen op de verschillende parkoersen in het Vlakwaterbosgebied is inmiddels uitgegroeid tot een ware sportieve happening. Dit mede dankzij de meer dan honderd vrijwilligers die de organisatie letterlijk en figuurlijk in goede banen leiden. Steeds meer organisaties en bedrijven zien het nut in van de combinatie van bewegen en gezondheid en ATV Venray verleend graag haar medewerking aan dit streven.

Op zaterdag 29 januari zijn de Peel en Maas TV Scholierenlopen. De scholierenwedstrijden beginnen met een warming-up door Danshuis Venray, onmiddellijk gevolgd door de start. Verder zijn er weer de estafettes. Aanmelden leerlingen basisscholen uit gemeente Venray via de school. Overige jongens en meisjes van een basisschool via info@atvvenray. Op zondag 30 januari zijn de diverse lopen voor jong en oud met aparte leeftijdsklasseringen. Om 10.30 uur start de RHM-lange cross over 8040 meter en om 11.30 uur de RHM- korte cross over 4020 meter. Om 12.05 uur starten de diverse Jumbo Winters Jeugdlopen.

Aanmelden kan via www.inschrijven.nl tot donderdagavond 27 januari 23.59 uur. Op de wedstrijddag kan nog worden ingeschreven tot een half uur voor de aanvang van de betreffende wedstrijd. De Vlakwatercross maakt al ruim een kwart eeuw deel uit van het LimBra-crosscircuit, waaraan een tiental Limburgse en Oost-Brabantse verenigingen deelneemt. Uiteraard worden tijdens dit tweedaags loopevenement in Venray de op dat moment geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Op de zaterdagen 15 en 22 januari van 10.00 tot 11.00 uur zijn er voor de schooljeugd extra trainingen op de parkoersen in Vlakwater. De start is bij het hardloopparkoers achter het gebouw van Jong Nederland/ Perdsstal aan de Kempweg in Venray.

Meer informatie is te vinden op de volgende websites: www.atvvenray.nl of www.limbracross.nl. Het is ook mogelijk om meer informatie te verkrijgen via e-mailadres info@atvvenray.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten