Hoofdtrainer Jan Pruijn blijft Volharding trouw.
Hoofdtrainer Jan Pruijn blijft Volharding trouw. Foto: Ad Baltussen, website Volharding

Jan Pruijn langer bij Volharding

Algemeen Sport Venray Voetbal

Jan Pruijn blijft Volharding trouw. De ervaren oefenmeester (64) uit Molenhoek heeft zijn contract bij de ambitieuze Vierlingsbeekse eersteklasser met een seizoen verlengd. Dat heeft de voetbalvereniging zojuist bekendgemaakt. Volharding verrast momenteel vriend en vijand met de tweede plaats in de eerste klasse C. Een plek waar de Vierlingsbeek promovendus vooraf voor had getekend. 

“Zeker”, erkent voorzitter Rob Branje namens de technische commissie (tc) van Volharding. “Het gaat niet alleen qua resultaten boven verwachting, Jan past als trainer en als mens ook prima bij de dorpsclub Volharding. Zowel de tc als Jan had de intentie om er na zijn eerste jaar nog een seizoen aan vast te plakken. Hij heeft het ook goed naar zijn zin bij onze club. Hopelijk kunnen we de lijn van de eerste helft van het seizoen doorzetten en aan het eind van het seizoen meedoen om de ereplaatsen. Dat zou een mooie kers op de taart zijn.”

Volharding gaat voor komend seizoen wél op zoek naar een vaste assistent, een rechterhand van de hoofdtrainer die zowel bij alle trainingen als wedstrijden aanwezig is. Dat betekent dat de club afscheid neemt van Gravenaar Dennis Rikken, die eerder toenmalig hoofdtrainer Johan Vullings assisteerde bij het eerste team en ook hoofdtrainer was van de reserves van de Vierlingsbeekse voetbalvereniging 

“Dennis gaf tijdens het laatste gesprek met de tc aan dat hij nog niet wist of hij volgend seizoen door wil gaan als assistent”, legt Branje uit. “Toen de vraag van onze kant kwam of hij ook drie keer in de week aanwezig zou kunnen zijn, een grote wens van zowel Jan als van de spelersgroep en ons als tc voor het nieuwe seizoen, was een plus een voor iedereen twee en is besloten op zoek te gaan naar een andere assistent. Wat vanwege zijn privé- en werksituatie kan Dennis helaas niet altijd twee keer in de week bij de trainingen en de wedstrijden op zondag zijn. Dennis snapt ons standpunt en wij begrijpen zijn situatie natuurlijk ook volkomen. We nemen aan het eind van het seizoen dus afscheid van deze clubman.”

Uit de krant