Koenen en Passon bekroonden hun jarenlange samenwerking door dit seizoen kampioen te worden in de eerste klasse.
Koenen en Passon bekroonden hun jarenlange samenwerking door dit seizoen kampioen te worden in de eerste klasse. Foto: Henk Lammen

Frans Koenen trainer van het jaar

Sport Sport Venray Voetbal

Venray-trainer Frans Koenen is maandagavond door de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) uitgeroepen tot trainer van het jaar in district Zuid 2. 

In ieder van de zes districten in Nederland werd een winnaar gekozen. Koenen liet in district Zuid 2 de twee andere genomineerde voetbaltrainers Reinald Boeren (vv Gemert) en Harrie Gommans (vv Una), beide clubs komen uit in de derde divisie, achter zich. Om in aanmerking te komen voor een VVON-award dient een trainer werkzaam te zijn als hoofdtrainer in het amateurvoetbal op UEFA A-niveau of hoger (eerste klasse of hoger).

Koenen werd samen met zijn assistent Mandy Passon in het juryrapport geroemd om hun werk vanaf het seizoen 2018-2019. ‘Frans had de beschikking over een jonge spelersgroep met enkele ervaren spelers. Er zat heel veel voetballende potentie in de spelersgroep maar ze misten veel basisprincipes, zowel in als ook buiten het veld. Het leggen van een fundering middels herkenbaar spel, goede trainingen, onderlinge afspraken en daarbij veel aandacht voor het individu om ze beter te laten voetballen stonden voorop. Hierdoor veranderde het team naar een dynamisch geheel waarbij vooral de wisselvalligheid langzaam verdween. Na vier jaar kan men constateren dat er een hecht en volwassen team staat dat dynamisch voetbal speelt’, zo werd de uitverkiezing tot trainer van het jaar gerechtvaardigd.

Koenen en Passon bekroonden hun jarenlange samenwerking door dit seizoen kampioen te worden in de eerste klasse en promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen.

Uit de krant