Scheidsrechter Robin Hensgens.
Scheidsrechter Robin Hensgens. Foto: Persfoto

Scheidsrechter Robin Hensgens te gast in Horst

Algemeen Regio Sport

Op dinsdag 6 december is scheidsrechter Robin Hensgens te gast bij Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. Hensgens maakte zeer recent zijn debuut in de eredivisie tijdens de tumultueus verlopen wedstrijd Sparta-NEC.

Kerkradenaar Robin Hensgens debuteerde in september 2019 in de Keuken Kampioen Divisie bij de wedstrijd FC Dordrecht-MVV. Na 59 wedstrijden op dat niveau maakte hij op 16 oktober 2022 zijn debuut in de eredivisie bij de zeer enerverende wedstrijd Sparta-NEC. Daarnaast is hij in de eredivisie ook als VAR actief.

Robin Hensgens zal de gasten meenemen in zijn carrière als scheidsrechter tot nu toe: Hoe bereikte hij de nationale top? Hoe kijkt hij terug op zijn eerste eredivisiewedstrijd? Hoe ziet hij zijn toekomst? Wat vindt hij van de arbitrage tijdens het huidige WK Voetbal in Qatar? Daarnaast bespreekt hij met behulp van videobeelden een aantal interessante spelsituaties.

Hiervoor worden alle (verenigings-) scheidsrechters, trainer-coaches, leiders, jeugdleiders van harte uitgenodigd én iedereen die is geïnteresseerd in arbitrage. Natuurlijk krijgen zij de kans om vragen te stellen. 

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 6 december in clublokaal Trefhove van Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray, Wittebrugweg 7 in Horst. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

Uit de krant