Leontien Kompier
Leontien Kompier Foto: Antoon Jeuken

Venray zoekt een nieuwe burgemeester

Algemeen Politiek Venray

De gemeenteraad van Venray zoekt een nieuwe burgemeester die Leontien Kompier gaat opvolgen. Burgemeester Kompier is sinds december 2021 waarnemend burgemeester na het vertrek van burgemeester Winants. 

De Commissaris van de Koning speelt een rol bij het zoeken naar een nieuwe burgemeester van Venray. Maar het is aan de gemeenteraad om een zogenaamde profielschets op te stellen. De profielschets is een soort functieprofiel voor de nieuwe burgemeester. In de profielschets wordt omschreven aan welke eisen de burgemeester moet voldoen en welke uitdagingen er liggen in Venray. 

De mening van inwoners is belangrijk bij de keuze van een nieuwe burgemeester. Waar moet de nieuwe burgemeester aan voldoen? Wat voor type persoon moet het zijn? De gemeenteraad hoort graag van de inwoners wat zij belangrijk vinden bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Van 7 t/m 19 oktober kunnen alle inwoners hierover een korte vragenlijst invullen. Deelname is geheel anoniem. 

Vragenlijst 
Via www.mijnburgemeestervenray.nl kunnen inwoners online een vragenlijst invullen en zo meehelpen om een goede burgemeester voor Venray te vinden. Vanaf maandag 10 oktober is het ook mogelijk om een papieren vragenlijst in te vullen in de publiekshal van het gemeentehuis (tijdens openingstijden). Ook komt de vragenlijst in weekblad Peel en Maas op donderdag 13 oktober. En tot slot zijn raadsleden op zaterdag 15 en maandag 17 oktober in het centrum van Venray aanwezig om meningen van inwoners op te halen. 

En verder? 
De gemeenteraad verwerkt de mening van de inwoners in de profielschets die op woensdag 16 november tijdens de openbare extra raadsvergadering met de Commissaris van de Koning wordt besproken. De Commissaris neemt de profielschets mee en plaatst op basis daarvan een advertentie. Een eerste gespreksronde met kandidaten vindt plaats bij de provincie, daarna is de gemeenteraad weer aan zet. Als alles volgens planning verloopt komt de gemeenteraad in het voorjaar met de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester voor Venray.

Uit de krant