Het St. Antonius-Abt Gilde Blitterswijck maakt zich op voor de opening van zijn gildeterrein.
Het St. Antonius-Abt Gilde Blitterswijck maakt zich op voor de opening van zijn gildeterrein. Foto: eigen foto

Opening nieuw gildeterrein Blitterswijck

Algemeen Blitterswijck Cultuur en Uitgaan Geschiedenis

Het St. Antonius-Abt Gilde Blitterswijck opent op zondag 11 september zijn nieuwe gildeterrein met het gildehuis. Eindelijk is het dan zover, vanwege veel tegenslagen en het coronavirus werd de opening steeds uitgesteld.

In juli 2016 werd reeds het koopcontract getekend bij de notaris. Dit gebeurde onder grote belangstelling van de gildeleden in uniform, want dit was toch een mijlpaal voor het gilde, het lang gewenste kasteelterrein als gildeterrein. De werkzaamheden voor het gildeterrein met de schietinstallatie, het bruggetje en het gildehuis zijn voor 95 procent door de gildeleden zelf uitgevoerd.

Het programma: 12.45 uur gilde in optocht van het dorp naar het gildeterrein, 13.00 uur opening en inzegening door de gildepriester Huub van Horne en onthulling van St. Antoniusbeeld, gemaakt uit koper door de hobbyist-koperslager Ton Wolters, 14.30 uur demonstraties van tamboers, klaroenblazers en vendeliers, publiek kan vogelschieten onder begeleiding van schutters van het gilde. Aansluitend start het feest.

Het gildeterrein is gelegen aan de Kasteellaan in Blitterswijck.

Uit de krant