Het gildeterrein in Blitterswijck.
Het gildeterrein in Blitterswijck. Foto: Persfoto gilde

Gilde Blitterswijck toont zich tijdens eindfestijn Ooijen-Wanssum

Algemeen

Het eindevenement van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum vindt plaats op zaterdag 3 juli 2021. Onder meer fietsers en wandelaars zijn uitgenodigd om kennis te komen maken met het nieuwe natuurgebied, waar het terrein van het St. Antonius-Abt Gilde zich middenin bevindt.  Het gilde heeft zijn medewerking aan dit eindevenement toegezegd. Het eindfestijn is voor St. Antonius-Abt een mooie gelegenheid om het gilde met al zijn pracht en praal te promoten, zeker nu het gildeterrein en het nieuwe gildehuis bijna gereed zijn.

Dit evenement vindt plaats op zaterdag 3 juli tussen 13.00 en 18.00 uur.

Het programma:
12.45 uur bijeenkomst van het gilde. De gildeleden zullen tijdens deze middag de bezoekers ontvangen en voorzien van koffie, thee en gebak.
Vanaf 13.00 uur presenteert het gilde een tentoonstelling, waarin onder meer een fotoreportage is opgenomen en een beschrijving over de opbouw van het gildeterrein, de totstandkoming van het historisch bruggetje, het gildehuis en de historische kasteelmuur. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot 18.00 uur.

Demonstraties door het gilde: 15.00 uur tamboers en klaroenen, 16.00 uur vendeliers met/zonder tamboers, 16.30 uur schutters (schietdemonstraties), 17.30 uur afsluitende demonstratie met alle aanwezige gildebroeders en -zusters.

Uit de krant