Twan Lensen, Marco Hendriks en Guus Loesberg (v.l.n.r.) bij tennishal Maascourt in Venray.
Twan Lensen, Marco Hendriks en Guus Loesberg (v.l.n.r.) bij tennishal Maascourt in Venray. Foto: Antoon Jeuken

Camera’s beveiligen tennishal Venray

Algemeen Sport Venray

Tennishal Maascourt in Venray heeft geïnvesteerd in veiligheid. “Op eigen initiatief”, meldt eigenaar Twan Lensen. “We hadden hier overlast van hangjongeren. Maar na het plaatsen van camera’s en waarschuwingsborden is het over met de hinder. Gelukkig, want het was geen doen meer om steeds opnieuw drugszakjes, drankblikjes en kapot gegooide flessen op te ruimen.”

Lensen nam de maatregelen ook en vooral voor het gevoel van veiligheid bij zowel de bezoekers van zijn tennishal als zijn eigen personeel. “De camera’s houden onder meer het terras en de zijkanten van het gebouw in de gaten. 

De hangjeugd kwam hiernaartoe vanwege de wifi. Soms zag je ze gewoon de hal binnenkomen op zoek naar de wifi-code voor hun mobiele telefoon. Maar nu ze in de gaten worden gehouden, is dat gelukkig afgelopen en is het veiligheidsgevoel een stuk toegenomen in en om de hal.”

De camerabeveiliging is gerealiseerd in samenwerking met TOP Safe Solutions in Mill, een van de sponsoren van Tennisclub Venray, die ook gebruikmaakt van het tennispark in Vlakwater.

Uit de krant