Afbeelding
Foto: pixabay

Fors meer zonnepanelen op woningen Venray

Algemeen Duurzaamheid Milieu en Duurzaamheid Venray

Steeds meer Nederlanders kiezen voor duurzame energie. Maar liefst 18,8 procent van de woningen heeft zonnepanelen op het dak. Dat is ruim 2,5 keer zo veel als vijf jaar geleden. Inmiddels wekken bijna drie miljoen Nederlandse woningen zonne-energie op. De provincie Drenthe loopt hierin voorop, daar heeft 29,1 procent van de huizen panelen op het dak. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van CBS en de Klimaatmonitor.

De gemeente Venray scoort fors hoger dan het Nederlandse gemiddelde. Maar liefst 32,4 procent van de woningen in de gemeente Venray beschikte op 1 juli 2021 over zonnepanelen. Dat komt neer op een toename van 183,14 procent in vergelijking met 2017. In de voormalige gemeente Boxmeer beschikt 24,8 procent van de huizen over zonnepanelen en in de gemeente Horst aan de Maas gaat het om 32,5 procent.

In de provincie Limburg heeft 23,22 procent van de woningen zonnepanelen. In de provincie Noord-Brabant ligt dat percentage een stuk lager. Daar blijft de teller hangen bij 19,37 procent.

Bron: Independer

Uit de krant