Zonnepanelen. Foto ter illustratie. (foto: Pixabay)
Zonnepanelen. Foto ter illustratie. (foto: Pixabay)

Ruim 3.500 huurdaken voorzien van zonnepanelen

Algemeen

In juni 2015 werd het startsein gegeven voor het driejarig samenwerkingsproject van 10 Limburgse woningcorporaties: Zonnig-Limburg. Het doel was om minimaal 3.000 huurdaken te voorzien van zonnepanelen. De drie jaar zijn inmiddels voorbij en het doel is ruimschoots behaald. In totaal zijn er ca. 28.000 zonnepanelen gelegd.

Corry Keulen, voorzitter van de Stuurgroep Zonnig-Limburg: "We hebben gezamenlijk ruim 3.500 Limburgse huishoudens een lagere energierekening kunnen bezorgen. Dat was ons belangrijkste doel. Daarnaast waren verduurzaming en verlaging van de CO2-uitstoot natuurlijk belangrijke drijfveren. We zijn er best een beetje trots op dat we dit project volledig hebben kunnen afronden en het beoogde resultaat bereikt hebben. Ook met dank aan de Provincie Limburg die het project gesteund heeft."

Huurders die deelnamen aan het zonnepanelenproject betalen een bijdrage voor de installatie van de panelen. De volledige opbrengst van de panelen is voor de bewoner. "De opbrengst is een stuk hoger dan de bijdrage; op die manier heeft de bewoner altijd voordeel. En hoeft hij niet eerst zelf een grote investering te doen", aldus Keulen. Er komt voorlopig geen gezamenlijk project meer op het gebied van zonnepanelen. Keulen: "Veel corporaties hebben het nu ingebed in hun eigen bedrijfsvoering. Corporaties investeren steeds meer in duurzaamheid in combinatie met onderhoud en renovatie aan de woningen; de zonnepanelen maken daar een logisch deel van uit." 

Uit de krant