Afbeelding
Foto: eigen foto

Studenten kunstacademie in pop-up galerie

Algemeen

De pop-up galerie in het centrum van Venray opent op vrijdagavond 7 augustus om 20.00 uur de deuren voor een nieuwe expositie. Drie kunstacademiestudenten grijpen deze kans aan om naast hun gemaakte werken ook het werkproces te laten zien van nieuwe creaties. Van textielsculpturen tot aan keramische beelden. De werken zijn tot en met zondag 30 augustus te bekijken.

De drie kunstacademiestudenten die vanaf 7 augustus de pop-up galerie gebruiken als uitvalsbasis zijn: Edwin de Klein, Sabine Meeuws en Clim Stoopen. “Door het coronavirus hebben veel afspraken, activiteiten en ideeën geen doorgang kunnen vinden. Sinds maart is onze academie in Tilburg gesloten, waardoor we een plek missen waar creativiteit zichtbaar is in iedere millimeter. Een leuke uitdaging voor ons om anders te gaan denken, want waar zouden we wel terecht kunnen”, zegt Edwin de Klein.

Naast het tentoonstellen van eerder gemaakt werk op de academie, zal ook tijdens de openingstijden ter plekke gewerkt worden aan nieuwe kunstwerken. De studenten hebben ieder hun eigen expertise. Stoopen richt zich op fotografie waarbij onderwerpen als het menselijk lichaam en de maakbaarheid van de natuur voorop staan. Meeuws en De Klein hebben hun interesses liggen bij de beeldende kunst. Waar Meeuws zich focust op het onderwerp herinneringen, concentreert De Klein zich op hedendaagse onderwerpen zoals vrijheidsontneming, consumentenmaatschappij, wegwerpcultuur en klimaatverandering. Verschillende technieken en materialen zijn en worden hiervoor gebruikt. “Ben je benieuwd naar onze werken? Bij dezen ben je van harte welkom voor de officiële opening op vrijdag 7 augustus om 20.00 uur”, aldus De Klein.

De expositie is te zien van vrijdag 7 augustus tot en met zondag 30 augustus. De pop-up galerie is geopend op vrijdagen van 12.00 uur tot en met 17.00 uur, zaterdagen van 10.00 uur tot en met 17.00 uur en koopzondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant