Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Henk Lammen

'We hebben geslaagde kermis zelf in de hand'

De Venrayse kermis. Voor veel Venraynaren hét hoogtepunt van het jaar, dit jaar is alles anders. Geen grote attracties in het centrum en ook de kroegentocht ontbreekt. Dat wil niet zeggen dat er niks is georganiseerd. Verschillende horecazaken hebben een alternatief programma samengesteld en op het Gouden Leeuwplein staat een kinderkermis. 

"Als iedereen zich aan de afspraken houdt, gaan we een gezellige alternatieve kermis tegemoet", vertelt burgemeester Luc Winants aan de vooravond van het eerste weekeinde van augustus, traditioneel het weekend van de Venrayse kermis. "De sleutel voor een geslaagd kermisweekend en daarna, heeft iedereen zelf in de hand."

De burgemeester en wethouder Cor Vervoort (handhaving) doen een beroep op alle bezoekers van de terrassen en op de horeca-ondernemers om binnen de ruimte die ze hebben gekregen de regels te respecteren en na te leven. Burgemeester Winants: "Ik weet dat veel horeca-ondernemers het zwaar hebben in deze tijd. Daarom hebben we als gemeente de ondernemers geholpen waar dat kon. De terrassen zijn uitgebreid. Op drie plaatsen mag een podium voor livemuziek geplaatst worden. Niet te vergeten de kinderkermis, die we mogelijk hebben gemaakt. We zijn soepel waar dat maar enigszins mogelijk is."

"Maar het is eveneens duidelijk dat het virus nog rondwaart", vult de wethouder aan. "De noodverordening is nog altijd van kracht. Dat betekent: houd anderhalve meter afstand van anderen! Op de terrassen hebben we alleen zitplaatsen. We gaan met niet meer dan vier mensen aan een tafeltje zitten. Ik reken erop dat bezoekers en ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen en naar deze regels handelen. Bezoekers, volg de instructies van medewerkers en boa’s. Spreek elkaar er ook op aan, als gast en als horecamedewerker of ondernemer. We willen niet dat we boetes moeten uitdelen aan wie dan ook. Maar wat we nog minder willen, is dat het coronavirus weer de overhand krijgt, met als gevolg veel leed en economische schade", aldus Cor Vervoort.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten