Afbeelding
Foto: Ministerie van Defensie

Informatiedagen luchtverdediging op De Peel

Algemeen

De informatiedagen bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdediginscommando (DGLC) vonden afgelopen week plaats. Op deze manier konden geïnteresseerden kennismaken met de luchtverdedigingseenheid en zich oriënteren op een baan op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. 

De jonge en enthousiaste deelnemers kregen uitleg over de diverse wapensystemen op de werklocaties, spraken met toekomstige collega’s, bezochten de schietsimulatoren en sloten hun dag af met een sportmoment. De informatiedagen zijn het startschot voor het testen van een nieuw HR-model waarbij het personeel het hele traject van werven tot werken allemaal op de kazerne in De Peel doorloopt.

Het nieuwe HR-model dat bij de luchtverdedigingseenheid wordt getest zorgt ervoor dat nieuwe kandidaten regionaal geworven worden, voorlichting op de kazerne krijgen en vervolgens ook daar het keuringstraject doorlopen. Terwijl dit eerder in Amsterdam gebeurde. Daarnaast wordt er ook voor het eerst een militaire basis opleiding op de Luitenant-generaal Bestkazerne verzorgd waarna de nieuwe militairen bij de eenheden van het DGLC worden geplaatst. 

Een onderdeel van het nieuwe HR-model is om vanaf het begin een militair te begeleiden in hun carrière met doorstroom mogelijkheden binnen de organisatie of uitstroom met baangarantie in de omgeving. Het DGLC hoopt door meer regionaal te werven sneller personeel aan te trekken en dat vanwege de korte reisafstand carrière bij de eenheid wil maken. Hiermee geeft het DGLC invulling aan het moderne werkgeverschap en is het een betrouwbare en betrokken werkgever in de regio.

Uit de krant