Afbeelding
Foto: eigen foto

Eerste 500 actiepakketten verkocht

Algemeen

De eerste 500 actiepakketten ‘warm hart voor Venray’ zijn verkocht. Dat betekent dat 500 mensen hun tasje vol kortingsacties van Venrayse ondernemers bij de VVV hebben opgehaald. 

Met het actiepakket steunen inwoners lokale ondernemers en de dorpen. De actie is een samenwerking van Venray Bloeit, de gemeente Venray, horeca-ondernemers en winkeliers. Doel van de actie is om de lokale economie te ondersteunen in tijden dat die zwaar te lijden heeft onder corona. Wethouder Jan Loonen: “Hiermee laten we zien hoe we in Venray samenwerken en dat we er voor elkaar zijn als het moeilijk is.”

Lokale ondernemers steunen
Inwoners werden via een ansichtkaart persoonlijk op de hoogte gesteld van de actie. Daarnaast was er een gezamenlijke promotieactie van alle betrokken partners. Daarmee werden zoveel mogelijk Venraynaren bereikt en werd hen op het hart gedrukt de lokale ondernemers te steunen. André Tonen van Venray Bloeit: “We zijn heel blij dat inwoners gehoor geven aan onze oproep om lokale ondernemers te ondersteunen. Alleen samen zorgen we ervoor dat Venray blijft bloeien.”

Ochtenden
Een belangrijke voorwaarde voor de kortingsactie is dat de acties alleen geldig zijn in de ochtenden (van 09.00 uur tot 13.00 uur). Daarmee willen de partners ervoor zorgen dat het bezoek van het centrum en aan de dorpskernen gespreid plaatsvindt. “Op die manier zorgen we dat onze gemeente blijft leven, maar dat het wel veilig en verantwoord gaat”, zegt ondernemer Roland Bloemen van Berden Mode Venray.

Dorpen
Inwoners kunnen zelf bepalen waar het grootste deel van hun inleg naartoe gaat. De meeste inwoners kiezen voor het centrum van Venray, maar ook dorpen als Leunen, Oostrum en Blitterswijck scoren goed. “Dit is niet alleen een actie voor het centrum, maar voor de hele gemeente”, vertelt Gijs Schapendonk van Goesting. “Door de hele gemeente werken lokale ondernemers keihard om zich aan te passen aan de huidige omstandigheden. Met deze actie willen we iedereen een steuntje in de rug geven.”

De actiepakketten zijn te koop tot en met 14 augustus en de kortingsbonnen kunnen tot en met 31 augustus bij de horecazaken en winkels worden ingeleverd in ruil voor mooie kortingsacties. De actiepakketten zijn aan te vragen via venraybloeit.nl/warmhart.

Uit de krant