Logo peelenmaasvenray.nl
Astrid Classens (r.) wordt trainer/coach van het eerste team.
Astrid Classens (r.) wordt trainer/coach van het eerste team. (Foto: Henk Lammen)

Samenwerking korfbalclubs

De korfbalafdelingen van SV United en SVOC'01 gaan met ingang van het seizoen 2020-2021 samenwerken met elkaar. In de senioren- en jeugdafdeling nemen diverse combinatieteams deel aan de veld- en zaalcompetitie. De voorzitters Herman Rutten (SV United) en Karin Jacobs (SVOC'01) ondertekenen volgende maand een intentieverklaring die de samenwerking bekrachtigt.

SVOC'01 en SV United zijn al enkele jaren in gesprek over enige vorm van samenwerking. Eind vorig jaar kwamen de intenties in een stroomversnelling en werd het seizoen 2020-2021 het speerpunt om de plannen concreet gestalte te gaan geven. "Het belangrijkste uitgangspunt is dat beide korfbalverenigingen er naar streven om de jeugd de mogelijkheid te blijven geven in hun eigen dorp te kunnen sporten", zegt Karin Jacobs van SVOC'01. "De samenwerking betekent ook dat de combinatieteams op beide sportparken gaan spelen. Afhankelijk van de locatie van de thuiswedstrijden gaan de teams spelen onder de naam SV United/SVOC’01 of SVOC’01/SV United."

Beide korfbalverenigingen gaan vooralsnog met twee seniorenteams en zeven jeugdteams samen de competitie in. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten