Logo peelenmaasvenray.nl
Een kermis in de gemeente Boxmeer zit er dit seizoen niet meer in
Een kermis in de gemeente Boxmeer zit er dit seizoen niet meer in (Foto: Henk Lammen)

Kermissen in gemeente Boxmeer gaan definitief niet door

  Nieuws

Het college van B&W heeft besloten de kermissen die dit seizoen nog op de kalender staan, niet door te laten gaan. Het gaat om de kermissen in Sambeek, Vierlingsbeek, Overloon en Oeffelt. De stijgende cijfers van de besmettingen met corona en de daarop afgegeven adviezen en richtlijnen van de Rijksoverheid en Veiligheidsregio, gaven hiervoor de doorslag. Eerder besloot het college van B&W dat als het qua maatregelen en de situatie kon, alle medewerking te verlenen om de kermissen in de gemeente te kunnen laten doorgaan. 

Wethouder kermis Willy Hendriks- van Haren: “Dit was een bijzonder moeilijk besluit, dat we met pijn in ons hart hebben genomen. We gunnen het, zeker in dezer moeilijke tijd, iedereen. Zowel onze inwoners, horecaondernemers als exploitanten. Een paar dagen geleden nog, raakten we enthousiast over een mogelijke regiokermis in Oeffelt. Nu, een paar dagen later, hebben we moeten constateren dat het onverstandig is om dit seizoen nog een kermis door te laten gaan. De gezondheid en veiligheid van mensen staat hierbij voorop”. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten