Jan Jenneskens  is de beoogd opvolger van Martijn van der Putten.
Jan Jenneskens is de beoogd opvolger van Martijn van der Putten. Foto: Persfoto

Jan Jenneskens nieuwe wethouder D66 Venray

Algemeen

Jan Jenneskens (61) is de beoogd opvolger van Martijn van der Putten. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 22 september wordt  hij door de D66-fractie voorgedragen als nieuwe wethouder van Onderwijs, Wonen, Ruimtelijke Ordening en Financiën. 

D66-fractievoorzitter Daan Janssen is verheugd dat Jenneskens het stokje van Van der Putten wil overnemen. “Met Jan halen we een bak aan ervaring en deskundigheid binnen. Daarnaast heeft hij een groot bestuurlijk netwerk, zowel binnen als buiten onze gemeente.” Janssen kijkt uit naar de samenwerking met Jenneskens. “Jan is een sympathieke, stevige en energieke bestuurder, scherp in zijn analyse en hij kent Venray goed. Hij is de allrounder en verbinder die we zochten.” 

Jan Jenneskens woont in Meerlo, waar hij zijn carrière in het onderwijs begon op basisschool Megelsheim. Na verschillende leidinggevende functies was hij vanaf 2004 lid en voorzitter van het College van Bestuur van Dynamiek Scholengroep, waar onder andere de scholen uit de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum onderdeel van uitmaken. Sinds 2018 is Jan Jenneskens ‘Gezondheidsmaker’ voor Stichting Gezondste Regio 2025 en ontwikkelt hij vanuit het thema gezondheid nieuwe samenwerkingen en initiatieven in Noord-Limburg.

Jan Jenneskens: “Het is bijzonder om voorgedragen te worden als wethouder onderwijs voor de gemeente waar ik zelf mijn middelbare school heb afgerond, op het ‘Boschveldcollege’. Alles wat ik sindsdien in mijn werkzame leven heb mogen doen staat in het teken van onderwijs en gezondheid en het verbinden en versterken van mensen en initiatieven. Toen ik werd gevraagd of ik daar in de rol van wethouder namens D66 mee verder wilde gaan, was mijn antwoord dan ook 'ja'.  Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan voor Venray en te werken aan kansen voor iedereen in een steeds gezondere gemeente.”

Meerlo valt net buiten de grenzen van de gemeente Venray. Daarom zal de gemeenteraad een ontheffing moeten verlenen van het vereiste van ingezetenschap. Daan Janssen denkt niet dat dit problemen zal opleveren. “Kwaliteit staat voorop, die staat in dit geval buiten kijf. Jan woont ongeveer een kilometer van onze gemeentegrens. Hij kent de gemeente Venray en de regio Noord-Limburg als geen ander. Hij spreekt de taal van onze omgeving.”

Uit de krant