Afbeelding
Foto: D66 Limburg

Teunissen nieuwe burgemeester van Gennep

Algemeen

Hans Teunissen (57) wordt de nieuwe burgemeester van Gennep. De gemeenteraad heeft de Venraynaar maandagmiddag voorgedragen tijdens een raadsvergadering in Milsbeek. Teunissen heeft in de politiek onder meer ervaring opgedaan als gedeputeerde in Limburg en als wethouder in de gemeente Venray.

Teunissen heeft in een eerste reactie laten weten heel blij te zijn met het besluit van de gemeenteraad. "Ik kijk er bijzonder naar uit om kennis te maken met de inwoners van Gennep, de kernen, verenigingen, bedrijven, raadsleden en medewerkers." 

De nieuwe burgemeester komt en kwam al regelmatig in Gennep omdat hij een fietsliefhebber is en familie in Gennep woonde. "Gennep heeft op vele fronten goud in handen, waarmee ze zich kan onderscheiden. Graag wil ik mijn positieve bijdrage leveren om dat te verder te verzilveren. Ik zie er naar uit om na de zomer te mogen starten in deze eervolle functie."

De raad verwacht eind september of begin oktober de nieuwe burgemeester te kunnen installeren. In totaal hebben 41 mensen gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van Gennep. Door de coronacrisis is de selectie tijdelijk opgeschort. Toen eind mei de voorschriften werden versoepeld, heeft de vertrouwenscommissie in de maand juni het hele proces kunnen afronden. Teunissen is op dit moment zelfstandig ondernemer met een adviesbureau op het gebied van de leefomgeving.

Uit de krant