Per 1 september 2020 gaat Evert Voorn de functie van gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Venray vervullen
Per 1 september 2020 gaat Evert Voorn de functie van gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Venray vervullen Foto: Persfoto

Evert Voorn nieuwe gemeentesecretaris gemeente Venray

Algemeen

Evert Voorn is de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Venray. Dat heeft het college van B en W besloten. De selectiecommissie en de ondernemingsraad hebben unaniem positief geadviseerd over de benoeming. 

Voorn wordt als gemeentesecretaris eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie. "Ik kom in een goede organisatie, die elke dag keihard werkt voor onze inwoners en ondernemers. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan, samen met al die medewerkers die onze gemeente een warm hart toedragen."

Evert Voorn (57) werkt momenteel nog bij Capgemini Consulting. In die hoedanigheid was hij als interim-manager en directieadviseur onder meer werkzaam voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het UWV, Jeugdzorg en de Nationale Politie. Daarvoor werkte hij als directeur bij de Belastingdienst. Hij studeerde economie aan de Katholieke Universiteit Brabant (nu Tilburg University).

Per 1 september 2020 gaat Evert Voorn de functie van gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Venray vervullen. Hij volgt hiermee Karel Joosten op. Het college van B&W kijkt uit naar de samenwerking, vertelt burgemeester Luc Winants: "We zijn erin geslaagd een krachtige adviseur en directeur voor onze gemeente te vinden. Bovendien zijn we blij dat hij bekend is met deze regio. Evert woont in Venray en is lokaal en regionaal op verschillende terreinen ook maatschappelijk actief. Hij zal van grote toegevoegde waarde zijn voor onze inwoners en onze medewerkers, dat weet ik zeker."

Uit de krant