Omgevallen vat salpeterzuur in Leunen | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
De brandweer werd gealarmeerd voor een hulpverlening met gevaarlijke stoffen aan De Hoef in Leunen
De brandweer werd gealarmeerd voor een hulpverlening met gevaarlijke stoffen aan De Hoef in Leunen (Foto: SK-Media)
Fotoalbums

Omgevallen vat salpeterzuur in Leunen

Bij een tuinbouwbedrijf aan De Hoef in Leunen is maandagmorgen een vat van 1000 liter met salpeterzuur van een heftruck gevallen. Er is niemand gewond geraakt.

Rond kwart voor elf vanmorgen werd de brandweer gealarmeerd voor een hulpverlening met gevaarlijke stoffen aan De Hoef in Leunen. Er bleek een vat met ongeveer 1000 liter salpeterzuur van een heftruck te zijn gevallen en op z'n zijkant terecht te zijn gekomen. Hierdoor kon ongeveer 500 liter van de vloeistof uit de vulopening van het vat lekken. De brandweer heeft het lek gedicht. Samen met de eigenaar wordt gekeken hoe de stof het beste opgeruimd kan worden. Het zuur zal flink verdund moeten worden met water. De eigenaar zal de stof daarna afvoeren. Het opruimen gaat nog even duren. Er zijn geen gewonden gevallen tijdens het incident.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten