Afbeelding
Foto: Cristian Schrik

Viaduct draagt naam Kevin van de Rijdt

Algemeen

Een viaduct over de A58 bij Tilburg draagt sinds vorige week officieel de naam van de gesneuvelde korporaal Kevin van de Rijdt uit Venray. De ministeries van Defensie en Infrastructuur en Waterstaat wilden omgekomen militairen graag op deze manier eren.

"Sommige militairen betaalden voor onze vrijheid en die van anderen de hoogste prijs. Met dit mooie initiatief herinneren wij hen en erkennen waar zij voor stonden", vertelt minister van Defensie Ank Bijleveld.

Kevin van de Rijdt zat in 2009 voor ISAF in het Afghaanse Uruzgan. Als commando is hij op 6 september betrokken bij een geheime missie in de Helmand-vallei, midden in door de Taliban gecontroleerd gebied.

De patrouillerende militairen lopen er in een hinderlaag. Kevin, als scherpschutter in de eerste linie, wordt op 26-jarige leeftijd dodelijk getroffen. Met gevaar voor eigen leven halen zijn kameraden zijn lichaam uit de gevechtszone en brengen het naar Kamp Holland. Kevin wordt naar Nederland gevlogen en gecremeerd. 

In 2015 werd het plantsoen bij het Kerkpad in Venray naar de omgekomen militair vernoemd en daar is ook een monument te vinden ter nagedachtenis van Van de Rijdt.


Uit de krant