De gemeente Venray start met de campagne ‘Venray Bespaart’.
De gemeente Venray start met de campagne ‘Venray Bespaart’. Foto: Logo

Acties ‘Venray Bespaart’ zaterdag van start

Algemeen

De gemeente Venray start met de campagne ‘Venray Bespaart’. Onder die noemer biedt de gemeente haar inwoners hulp bij het verlagen van hun energierekening. 

Aanstaande zaterdag 20 juni start de campagne met een waardebonnenactie, in samenwerking met de bouwmarkten Gamma en Praxis in Venray. Woningeigenaren in de gemeente krijgen waardebonnen als zij energiebesparende artikelen kopen. Bijvoorbeeld isolatiemateriaal, ledlampen of buitenzonwering. De lijst met alle energiebesparende artikelen van de actie en actievoorwaarden is te vinden op www.venray.nl/venraybespaart. Alle woningeigenaren hebben hierover inmiddels een brief ontvangen, waarmee zij op zaterdag 20 en 27 juni en 4 en 11 juli bij Gamma en Praxis waardebonnen krijgen voor de aanschaf van energiebesparende artikelen.

Op www.venray.nl/venraybespaart en in de actiekramen van de gemeente in de Gamma en Praxis is ook informatie te vinden over andere duurzaamheidsacties, zoals subsidie voor een uitgebreide energieanalyse van de woning, Energyparty’s door Buurtkracht of het inkoopcollectief van ‘Volta Limburg’ of ‘Winst uit je Woning’.

De acties onder de vlag van ‘Venray Bespaart’ passen in het beleid van de gemeente om klimaatverandering tegen te gaan. “Daaraan kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen”, zegt wethouder Cor Vervoort, “en dat willen we met deze campagne stimuleren.” Het Rijk betaalt via een subsidie mee aan de acties van de gemeente.

Kijk voor alle informatie over de acties en aanmelden op www.venray.nl/venraybespaart.

Uit de krant