Archieffoto Peel en Maas.
Archieffoto Peel en Maas. Archieffoto

Overkapping op terras horeca blijft langer

Algemeen

Horeca-ondernemers mogen overkappingen, die na 1 juni op verschillende terrassen in Venray zijn neergezet, tot 1 september laten staan. Tot die tijd mag ook versterkte muziek klinken op die tijdelijk grotere terrassen.

Dat heeft het college besloten, ondanks dat de politie adviseerde geen permanente overkappingen toe te staan. Tijdelijke overkappingen mogen ten hoogste 31 dagen blijven staan. B en W stellen echter dat de uitzonderlijke omstandigheden ten gevolge van de coronacrisis het genomen besluit billijken. Daarbij stelt het college dat de veiligheid gewaarborgd is: ‘De risico’s van het gedogen zijn klein zijn en er worden voorwaarden gesteld aan de overkappingen en het geluid’.

Met het gedoogbeleid wil het college de ondernemers de mogelijkheid geven een betere omzet te genereren. Door de anderhalvemetermaatregel zijn het voor de horeca lastige tijden. Het college realiseert zich dat er handhavingsverzoeken binnen kunnen komen. ‘Dan wordt per geval bekeken of maatwerk kan worden geleverd, voordat het handhavingstraject wordt gestart’, laat het college weten.

Uit de krant