Stef Classens ontving zondag in zaal 't Veule van wethouder Anne Thielen het Zilveren Bijtje van de gemeente Venray.
Stef Classens ontving zondag in zaal 't Veule van wethouder Anne Thielen het Zilveren Bijtje van de gemeente Venray. Foto: Ron Koenen

Zilveren Bijtje voor Stef Classens

Algemeen

Stef Classens is zondagmiddag in een bomvol café 't Veule in Veulen onderscheiden met het Zilveren Bijtje van de gemeente Venray.

De bijbehorende versierselen werden hem opgespeld door wethouder Anne Thielen, die samen met de aanwezigen terugblikte op de tweede plek die Stef Classens vrijdagavond behaalde in het tv-programma The Voice of Holland op RTL4. Ze stak niet alleen de loftrompet over die prestatie, maar ook over de muzikale weg die de singer-songwriter Classens van jong af aan bewandelde. "Die begon in Veulen, kreeg een vervolg in Venray en daarna leerde Nederland je pas kennen. We zijn als Venray trots op je, Stef!"

Het Zilveren Bijtje  wordt uitgereikt aan Venraynaren die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk maken voor Venray en de gemeente op de kaart zetten. "En dat heb jij met je muzikaliteit en je talent zeker gedaan. Wij kenden Veulen al, maar nu kent heel Nederland Veulen. We hebben genoten van je optredens in The Voice. Proficiat", aldus Thielen.

Sophia Kruithof won de finale van The Voice of Holland. Zij sleepte een platencontract, een auto en 50.000 euro in de wacht.

Maandag op Peel en Maas TV en donderdag in Peel en Maas een verslag van de 'huldiging' van Stef Classens in Veulen. 


Ron Koenen

Uit de krant