Stef Classens eindigde vrijdagavond als tweede in The voice of Holland.
Stef Classens eindigde vrijdagavond als tweede in The voice of Holland. Foto: Persfoto

Stef Classens tweede in finale The Voice

Algemeen

Stef Classens slaagde er vrijdagavond niet in om het populaire televisieprogramma The Voice of Holland op zijn naam te schrijven. De zanger uit Veulen, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, moest zijn meerdere erkennen in Sophia Kruithof (team Anouk). 

Classens plaatste zich nog wel voor de absolute finale door in de eindstrijd af te rekenen met Emma Boertien (team Waylon) en Daphne van Ditshuizen (team Ali B). Classens kwam vrijdagavond als eerste in actie. Hij zong het nummer Someone You Loved van Lewis Capaldi. Daarna zong hij een cover met de Britse popster Anne-Marie. Als laatste zong hij zijn eigen nummer Carried Away.

De kritiek op het nieuwste nummer van Classens was lovend. "Dit kan zo op de radio", vertelde Waylon. De coach van Classens had nog een verrassing voor zijn pupil. "Jij gaat met ons zingen in Ahoy Rotterdam. Daar zing je sowieso je nieuwe plaat."

Waylon werd in de finale vertegenwoordigd door twee kandidaten. Alle teamleden van Lil Kleine werden in een eerder stadium al uitgeschakeld. Classens was woensdagavond samen met de andere finalisten te gast bij de talkshow van Eva Jinek op RTL 4.

Classens volbracht eerder de Blind Auditions, The Battles en The Knock-Outs. De zanger werd tijdens de nationale talentenjacht gecoacht door Waylon. De winnaar van The Voice of Holland sleepte een platencontract, auto en 50.000 euro in de wacht.

Uit de krant