Janne Gellings gaat met een doorloopbal voor succes.
Janne Gellings gaat met een doorloopbal voor succes. Foto: Henk Lammen

Foto's: Shotjes en twee paracetamols

Algemeen Fotoalbums

In de hoofdklasse korfbal won Oranje Wit in sporthal De Wetteling het thuisduel tegen Dakos: 18-15. Door deze zege blijven de Leunse korfbalsters in de titelrace.

De thuisploeg schoot als een speer uit de startblokken. Via treffers van de zussen Aniek Bosgoed en Maureen Drabbels nam Oranje Wit snel een 2-0 voorsprong. Daarna stokte het aanvalsritme bij de Leunse korfbalsters. De nummer vijf van de ranglijst uit Someren gaf uitstekend partij en beide ploegen scoorden beurtelings. Op slag van rust benutte Dionne Drabbels een stip, waardoor Oranje Wit met een minimale voorsprong aan de thee ging: 8-7. "In de eerste helft was het wel pittig. Ze zakten in waar we vooral aanvallend moeite mee hadden. En gaven prima druk." Al vroeg in de tweede helft sloeg Oranje Wit het beslissende gaatje van drie treffers: 10-7. Door treffers van opnieuw Aniek Bosgoed, Maureen Drabbels en een fraaie doorloopbal van Gellings liep het verschil zelfs op tot vijf: 16-11. In de slotfase kwamen de gasten nog een keer terug tot 17-15, waarna Aniek Bosgoed met haar vijfde treffer van de dag het duel definitief op slot gooide. "Al met al was het dik verdiend. Als ploeg waren we vandaag de betere. Vooral conditioneel in de tweede helft."

Janne Gellings vierde een dag voor de wedstrijd haar 25ste verjaardag. Met vrienden in Nijmegen, waar ze woont en als accountant werkzaam is. Een feestje waar de nodige biertjes en shotjes werden genuttigd. Toch verscheen ze zondagmiddag zo fit als een hoentje in de Venrayse sporthal voor het treffen met Dakos. "Nou, na twee paracetamolletjes vanmorgen ging het wel", lacht ze. Gellings hijgt uit na de zwaarbevochten zege. "Ik hou wel rekening met de wedstrijd, maar laat niet alles staan."

Waar vlaai van de jarige meestal de standaard is, heeft de 25-jarige korfbalster een andere optie om haar verjaardag met de teamgenoten te delen. "Ik heb een fles Baileys bij me. Dat lusten de meiden ook wel", zegt ze met een betekenisvolle glimlach. "En zo meteen gaan we met het team nog even naar het café in Leunen. Daar is de Leunse vastelaovendparade."

Na de zege tegen Dakos lonkt een nieuw feestje. Met twaalf punten uit acht duels staat Oranje Wit nu tweede, twee punten achter Rooi. Op zondag 16 februari komt de koploper van de hoofdklasse op bezoek in Venray. Na de 20-14 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Rooi heeft de Leunse ploeg tevens iets goed te maken. "Ja, we doen weer helemaal mee. We zijn ook weer compleet, dat is fijn. Dat merk je, er is weer meer stabiliteit en rust in de ploeg. Of we nu voor de titel gaan? Dat zeker, daar gaan we altijd
voor."

Oranje Wit-Dakos 18-15 (8-7). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Bosgoed (5), Maureen Drabbels (4), Janne Gellings en Dionne Drabbels (beiden 3), Carlijn Bonants, Mandy Litjens en Kim Hendrix.