Gedeputeerde Carla Brugman van de provincie Limburg.
Gedeputeerde Carla Brugman van de provincie Limburg. Foto: Johannes Timmermans

GroenLinks royeert gedeputeerde Carla Brugman als lid

Algemeen

Op verzoek van de Limburgse afdeling van GroenLinks is gedeputeerde Carla Brugman door het landelijke bestuur geroyeerd als lid van de partij.

GroenLinks Limburg vond het onverteerbaar dat de Blitterswijckse politica vorig jaar juni na de provinciale verkiezingen zonder overleg in Gedeputeerde Staten stapte. Daarvan maken ook de fracties  PVV en Forum voor Democratie deel uit. Voor GroenLinks Limburg is dat onacceptabel, voor het landelijke bestuur dus ook.

Brugman heeft altijd gezegd op persoonlijke titel in het extraparlementaire college te zitten. Op die manier wil ze het groene en linkse geluid in het rechts georiënteerde college door laten klinken.

Brugman reageert schriftelijk op haar royement: "Ik ben teleurgesteld over de gang van zaken en ik ben het fundamenteel oneens met de uitspraak van de door GroenLinks ingestelde Commissie voor geschil en beroep. Ik ben van mening dat ik de partij niet heb beschadigd. Ik heb besloten om geen verdere gang naar de rechter te maken. Het heeft lang genoeg geduurd en het is nu tijd om dit af te sluiten. Mijn hart blijft groen en ik blijf links."

Ook het Limburgse college van GS reageert schriftelijk: "We betreuren het royementsbesluit van GroenLinks, het doet geen recht aan het karakter van dit college."
 

Uit de krant