LikeU2 staat op de planken tijdens Rock at Hoeve op 7 maart.
LikeU2 staat op de planken tijdens Rock at Hoeve op 7 maart. Persfoto

Aftrap Rock at Hoeve op 7 maart

Algemeen

Partycentrum De Witte Hoeve in Venray rolt dit jaar een nieuw concept uit. Er worden vier avonden georganiseerd met dé beste tributebands uit Europa. De aftrap van de concertreeks Rock at Hoeve is op zaterdag 7 maart. "Er zijn veel tributebands, maar er zijn maar weinig écht goede tributebands. Met dit nieuwe concept halen we alleen de allerbeste bands naar De Witte Hoeve. We willen kwaliteit uitstralen", vertelt Nen Vosse, manager van De Witte Hoeve.

Voor Rock at Hoeve heeft De Witte Hoeve onder meer een Italiaanse tributeband van Bon Jovi gestrikt. Volgens Vosse is het dé beste tributeband van Bon Jovi in Europa. "Er zijn een stuk of tien bands die Bon Jovi coveren, maar de meeste bands bakken er weinig van. Bad Medicine, de band die wij hebben gestrikt, is echt top. We zijn heel blij met hun komst."

Bad Medicine is niet de enige band die op de planken staat tijdens de eerste editie van Rock at Hoeve. Ook Funky Monks, tributeband van Red Hot Chili Peppers, staat op de bühne en de band LikeU2 (foto) geeft een ode aan U2. "Ook dit zijn steengoede bands. Zoals ik al zei: we staan voor kwaliteit tijdens Rock at Hoeve. Als er een band in de Witte Hoeve komt spelen, moeten mensen weten dat het goed is. Het gaat een onvergetelijke eerste editie worden op 7 maart."

In totaal komen er in 2020 vier edities van Rock at Hoeve. De programmering van de laatste twee edities op 3 oktober en 21 november is al rond. Op 3 oktober schittert The Vipers, een Italiaanse tributeband van Queen, op het podium in De Witte Hoeve. Op 21 november is de avond ook volledig Brits gekleurd. "Dan hebben we de beste bands die The Rolling Stones en The Beatles coveren. Dat wordt ook echt een topavond. Dat kan ik de mensen verzekeren."

Vosse praat honderduit over zijn vernieuwde concept. De ondernemer staat sinds 1 april 1996 aan het roer bij De Witte Hoeve en onlangs heeft hij zijn contract met vier jaar verlengd tot 1 januari 2024. "Ik had niet gedacht dat ik zo lang in Venray zou blijven. Ik dacht: die mensen zijn wel een keer klaar met die Haarlemmer. Ik heb het uitstekend naar mijn zin in Venray. Het past op een of andere manier."

Door het jaar heen zijn er nog tal van muziekavonden in De Witte Hoeve. Ook worden er beurzen gehouden en zijn er andere inspirerende avonden gepland. "We gaan in 2020 zeker niet stilzitten. Het wordt een druk, maar bijzonder en mooi jaar." Rock at Hoeve part 1 begint op zaterdag 7 maart om 20.30 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via www.dewittehoeve.com. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 18,50 euro aan de deur.

Uit de krant