Een stevige handdruk tussen de burgemeesters van Krefeld en Venray.
Een stevige handdruk tussen de burgemeesters van Krefeld en Venray. Persfoto

Burgemeester Winants in bestuur euregio

Algemeen

Burgemeester Luc Winants van Venray is toegetreden tot het dagelijks bestuur en de Interreg-commissie van de euregio Rijn-Maas-Noord.

Winants werd onlangs welkom geheten door burgemeester Frank Meyer van Krefeld en Maike Hajjoubi, die per 1 maart 2020 benoemd is tot nieuwe directeur van de euregio. Winants: "Onze euregio is een proeftuin voor belangrijke Europese thema's als gezonde voeding, voedselveiligheid, future farming en circulaire economie. Interreg brengt inwoners, bedrijven en onderwijsinstellingen bij elkaar om te onderzoeken en te experimenteren. Dat kan alleen door samenwerking, elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Daarvoor hebben we een sterke euregio nodig."

"Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Luc Winants in het bestuur en de Interreg-commissie van de euregio. Als directe Europese buren kunnen we samen zoveel bereiken en projecten initiëren die positief zichtbaar zijn in het dagelijks leven van de mensen. Europa werkt het best door middel van regelmatige uitwisseling en onbureaucratische, directe samenwerking", aldus Meyer, plaatsvervangend voorzitter van de commissie.

De leden van het bestuur van de euregio zijn te vinden op https://euregio-rmn.de/euregio-rijn-maas-noord/gremia/

De euregio Rijn-Maas-Noord is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband dat tot doel heeft de Duits-Nederlandse samenwerking in het grensgebied te versterken. Zo'n 30 gemeenten en overheidsinstanties uit beide landen zijn lid van de euregio, evenals Industrie- und Handelskammer en MKB-Limburg. De algemene activiteiten van de euregio worden mede gefinancierd door subsidies van de provincie Limburg en door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. 

Uit de krant