Lake Valley stuntte vrijdagavond in het bekerduel met topklasser SGB Stevik.
Lake Valley stuntte vrijdagavond in het bekerduel met topklasser SGB Stevik. Foto: Persfoto

Lake Valley naar halve finale beker

Algemeen

Hoofdklasser Lake Valley bereikte vrijdagavond de halve finale van de districtsbeker door ruim, met 8-1, te winnen van topklasser SGB Stevik.

In een goed gevulde sporthal De Wetteling in Venray hadden de bezoekers uit Geleen in de eerste tien minuten een overwicht met veel balbezit. Lake Valley ving hen echter goed op eigen helft en kwam er zelf geregeld uit met snelle, gevaarlijke uitbraken. Lang bleef het echter 0-0, tot halverwege de eerste helft Tim Jeuken de bal onderschepte en vlug ten aanval trok. De meegelopen speler-coach Samir el Ghoul kon de bal vervolgens binnenschieten op aangeven van Tim Jeuken. Even later deed zich een identieke situatie voor, waarbij Tim Jeuken de bal aflegde op Tymo van de Pas, die fraai zijn eerste treffer voor Lake Valley 1 binnenschoot. Net voor rust knalde Tim Jeuken zelf de bal in het net: 3-0.

Na de rust veranderde het spelbeeld weinig. SGB Stevik probeerde het wel, maar de Venrayse verdediging stond als een huis en gaf weinig weg. En de keren dat de gasten erdoorheen kwamen, werden hun inzetten gekeerd door doelman Yoeri Basten. Het Venrayse team combineerde er op zijn beurt aanvallend lekker op los en was niet te stuiten. Lake Valley scoorde nog vijf keer en moest slechts één tegendoelpunt incasseren: 8-1. Het jonge Venrayse team  mag zich nu gaan opmaken voor de halve finale, uit tegen topklasser ZVVM Campus in Maastricht.

Doelpunten Lake Valley: Tim Jeuken (3) Samir el Ghoul, Tymo van de Pas, Willem Verstraaten, Daan Willemsen en Nino Bruns (allen 1). De volgende thuiswedstrijd in de competitie is op vrijdag 7 februari om 20.30 uur in sporthal De Wetteling. Dan speelt Lake Valley tegen 't Brokske uit Weert.