Afbeelding
Archieffoto

Venray informeert over buurtapps

Algemeen

De gemeente Venray houdt maandag 17 februari een informatieavond over buurtpreventie en het gebruik van Whatsappgroepen. De avond is bedoeld voor buurt- en dorpsbewoners die een buurtapp willen opzetten, maar ook voor beheerders van bestaande buurtapps.

Door samen op te letten, wordt de sociale controle vergroot. De moderne communicatiemiddelen zoals Whatsapp kunnen daarbij helpen. Ook in onze gemeente zijn Whatsapp-groepen actief, waarmee bewoners snel informatie kunnen uitwisselen over verdachte situaties in de woonomgeving.

De avond start met een presentatie door de landelijke organisatie Wabp (WhatsApp Buurt Preventie). De wijkagenten Marcel Deenen en Harry van de Kruijs zijn aanwezig om de rol van de politie toe te lichten. Relatiebeheerder Jo de Bie verzorgt een presentatie over Burgernet. Na een korte pauze tussen 20.00 en 20.15 uur gaat het in het bijzonder over het opstarten van een beheerdersgroep en over hoe om te gaan met de borden in het kader van buurtpreventie. 

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 februari in de raadzaal van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Venray. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Aanmelden (tot vrijdag 14 februari) voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar marjo.thijssen@venray.nl. Zij is voor vragen ook telefonisch bereikbaar via telefoon (0478) 52 33 33.

Uit de krant