Vrouwen van Venray | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Persfoto

Vrouwen van Venray

  Nieuws

In februari is in de bibliotheek van Venray een presentatie te zien over belangrijke vrouwen in de geschiedenis van Venray. Zeven banners tonen vrouwen die een bijzondere rol hebben gespeeld of die symbool hebben gestaan voor een grotere groep vrouwen met een bepaalde functie. 

De expositie was eerder te zien  in de publiekshal van het gemeentehuis van Venray tijdens de Maand van de geschiedenis (oktober 2019). Te zien zijn de de heilige St. Oda, die de belofte deed Venray te beschermen tegen oorlog en geweld, de barones Maria Amalia Antoinette Raba, die na de dood van haar man en zoon de eerste Vrouwe van Venray werd, en koopmansvrouw Maria Agnes Hermans, die getrouwd was met de eigenaar van de herberg De Gouden Leeuw. Verder kloosterzuster Maria Helena Lucas, de boerin Johanna Maria Elbers, die op de boerderij Aolvenhof woonde, de gemeentelijke vroedvrouw Johanna Adriana Meesters, onderwijzeres Wilhelmina Sangers en politica Paula Thielen. Op ieder paneel staat een korte beschrijving van de vrouw in kwestie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten