Cornfiel Kroon (oranje shirt) in een verbeten duel met een speler van HOD.
Cornfiel Kroon (oranje shirt) in een verbeten duel met een speler van HOD. Foto: Henk Lammen

Foto's: 'Dit is een topprestatie'

Algemeen Fotoalbums

Venray | De zaalhockeyers van Venray spelen ook volgend seizoen in de topklasse. Op de slotdag van de competitie wist het team van coach Cornfiel Kroon met een derde plaats in de eindrangschikking zich in veiligheid te spelen. In sporthal De Wetteling in Venray won een bij vlagen fantastisch spelende thuisploeg de eerste wedstrijd met 6-4 van nummer twee, HOD. In het tweede duel ging Venray met 3-4 onderuit tegen Weert. Met acht punten uit acht duels debuteerden de Venrayse zaalhockeyers meer dan verdienstelijk in de topklasse.

Door Henk Lammen

De stemming na de eerste zege op HOD was uitbundig. De winst was dik verdiend en de uitkomst was dat Venray nagenoeg verzekerd was van nog een jaar in de topklasse. Coach Kroon was na afloop in zijn nopjes met het resultaat. "Een mooie uitslag. We speelden enorm gedreven, in de eerste helft haalden we een heel hoog niveau. Ik was ook lovend in de rust, maar heb er wel op gewezen dat we meer doelpunten moesten maken." Kroon werd na de pauze op zijn wenken bediend. In de eerste helft nam Venray na een vroege 0-1 achterstand het heft in handen. Aanvoerder Guido Pop gaf het goede voorbeeld door uit een strafbal de gelijkmaker te scoren. Tom Schueler bracht vervolgens de ruststand op 2-1. Op kop cirkel werd zijn eerste inzet nog gekeerd door de keeper, in de rebound pushte hij de bal vervolgens onhoudbaar in de kruising. In het tweede bedrijf vloog Venray uit de startblokken. Guido Pop tekende voor zijn tweede treffer van de wedstrijd (3-1), topscorer Max Looman nam het vierde doelpunt voor zijn rekening en Stan Deeks tipte uit een strafcornervariant de 5-1 binnen. In een ondertalsituatie kwam HOD terug tot 5-2, waarna opnieuw Looman de genadeklap toediende. HOD kwam in de slotfase via twee benutte strafcorners nog wel terug tot 6-4, de punten bleven in Venray.

Coach Kroon trots op zijn ploeg

Door de 3-5 nederlaag van Weert tegen Push, was Venray al voor het laatste duel verzekerd van lijfsbehoud. Het Limburgs onderonsje tussen Venray en Weert was het duel voor de thuisploeg niet meer van belang, handhaving was immers een feit. Toch schoot Venray ook nu weer uit de startblokken. Guido Pop schoot vanuit een onmogelijke hoek raak en via een tip-in uit een strafcorner bepaalde Stan Deeks de stand op 2-0. Koen Arentsen sleepte uit een strafcorner de derde treffer binnen en Venray leek al vroeg op rozen te zitten. Weert dacht hier anders over en kwam nog voor rust terug tot 3-2. Na de pauze bleven de gasten jagen op nog mee treffers. Met succes, want de achterstand werd uiteindelijk omgebogen in een 3-4 zege.

Toch was coach Kroon afgelopen zaterdag met recht trots op zijn ploeg. "We hebben een topprestatie geleverd door grote clubs als Breda en Weert achter ons te laten. Als nieuwkomer in deze klasse hebben we bewezen een waardige tegenstander te zijn die niet met lege handen staat aan het einde van het seizoen. Heb je trouwens een foto gemaakt van de tribunes?", vraagt hij. "We hebben nog nooit voor zoveel mensen gespeeld. Prachtig toch. Het vizier is vanaf nu weer op het veldseizoen gericht."

Venray-HOD 6-4 (2-1). Doelpunten Venray: Guido Pop en Max Looman (beiden 2x), Tom Schueler en Stan Deeks.

Venray-Weert 3-4 (3-2). Doelpunten Venray: Guido Pop, Stan Deeks en Koen Arentsen.