Logo peelenmaasvenray.nl
Lichtjes op oorlogsgraven, ook op de Engelse begraafplaats in Overloon.
Lichtjes op oorlogsgraven, ook op de Engelse begraafplaats in Overloon. (Foto: Albert Hendriks)
Fotoalbums

Lichtjes op oorlogsgraven

Het initiatief Lichtjes op oorlogsgraven is niet vreemd in Nederland.

Op meer dan 180 geallieerde kerkhoven in Nederland worden ieder jaar op 24 december duizenden kaarsjes aangemaakt. De gedachte is om jonge soldaten die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, te eren op kerstavond met aandacht in de vorm van een warm lichtje.

Ook in Overloon is een (Engelse) begraafplaats waar 279 soldaten begraven liggen die rechtstreeks betrokken waren bij de bevrijding 75 jaar geleden. De organisatie van Lichtjes op oorlogsgraven werd vorig jaar spontaan opgepakt door enkele vrijwilligers samen met de basisschool in Overloon. Nu, een jaar later, hebben de Veteranen gemeente Boxmeer de organisatie overgenomen.  

Een trompettist speelde The Last Post en daarna liepen de kinderen naar de graven met de brandende kaarsen.Ook waren er toespraken en konden de aanwezigen genieten van bijpassende muziek. Op 27 december ruimen de veteranen alle kaarsen weer op.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten