Logo peelenmaasvenray.nl
De Venrayse delegatie samen met wethouder Anne Thielen in de Efteling. Foto: Hans Verleur.
De Venrayse delegatie samen met wethouder Anne Thielen in de Efteling. Foto: Hans Verleur. (Foto: Hans Verleur. )

Vergeten Kind in Winter Efteling

Op 21 december hield Stichting Het Vergeten Kind een zogeheten Heppie Wintertour-dag naar de Winter Efteling.

Vanuit 34 Nederlandse gemeenten vertrokken circa 1.500 kwetsbare kinderen uit heel Nederland met hun ouder(s) of opvoeders (1000) per bus naar het park voor een winterse dag vol kinderplezier. Ze werden vergezeld door burgemeesters en wethouders uit hun gemeente. Ook uit Venray vertrok een bus. De Venrayse delegatie werd bijgestaan door wethouder Anne Thielen.

Het Vergeten Kind organiseert deze activiteit speciaal in de decembermaand, omdat deze feestmaand voor kwetsbare kinderen een extra moeilijke en eenzame periode is. Naar schatting is in drie tot vijf procent van alle gezinnen in Nederland sprake van meervoudige en complexe problematiek (bron: richtlijnenjeugdhulp.nl). Het gaat om ruim 100.000 kwetsbare kinderen die wonen in een gezin waar minimaal één ouder en één kind langdurig kampen met een combinatie van sociaaleconomische en psychosociale problemen. Kinderen in deze gezinnen zijn veelal ingesloten door een veelvoud van problemen zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders.

Stichting Het Vergeten Kind richt zich op kinderen uit deze gezinnen en zet het hele jaar door activiteiten op touw, zodat deze kwetsbare kinderen weer even gewoon kind kunnen zijn. De Heppie Wintertour-dag op 21 december is onderdeel van de landelijke kerstcampagne 'Wat is jouw kerstwens voor vergeten kinderen in Nederland?' Het Vergeten Kind wil met de campagne in december aandacht vragen voor de 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland. De mooiste kerstwensen worden opgehangen in een grote kerstboom bij de Winter Efteling, zodat de kinderen de wensen kunnen lezen en weten dat ze niet vergeten worden. Zie voor meer informatie over de campagne: www.hetvergetenkind.nl/kerstwens. Meer informatie over Het Vergeten Kind staat op www.hetvergetenkind.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten