16 oktober: open dag station Venray.
16 oktober: open dag station Venray. Foto: archief Peel en Maas

Arriva: open dagen voor senioren

Algemeen

Na een OV-open dag voor senioren in Sittard in 2018, gaat Arriva Limburg dit initiatief herhalen. In de hele provincie Limburg organiseert Arriva vier OV-open dagen voor deze doelgroep. Op 13 juni start Arriva daarmee in Venlo. Bezoekers reizen gratis met het openbaar vervoer naar deze dag. Zij krijgen uitleg over het openbaar vervoer en kunnen een bus en trein van binnen bekijken.

Tijdens deze open dagen, specifiek gericht op senioren, staan de medewerkers van Arriva de bezoekers graag te woord. Ze leggen uit hoe je een OV-chipkaart gebruikt, vertellen hoe en waar je met Arriva kunt reizen en laten de mensen kennis maken met de bus en trein door ze rond te leiden.

Op 13 juni is de eerste open dag, tussen 10.00 en 12.00 uur, op het station in Venlo. Tussen 09.00 en 12.00 uur kunnen bezoekers gratis met het openbaar vervoer naar dit evenement reizen. Bezoekers aan de open dag maken zich bekend bij de chauffeur of steward en reizen zo gratis (specifiek voor de open dag in Venlo) met de buslijnen 1, 2, 3, 66, 80, 83, 87, 88, 370, 377 en 670 óf in de trein naar het station.

De data en locaties van de andere open dagen zijn:
28 augustus, station Valkenburg;
19 september, station Kerkrade;
16 oktober, station Venray.

De reis van en naar de locatie van de betreffende open dag maak je steeds gratis met de bus/trein. Voor de terugreis ontvangen bezoekers weer een vervoerbewijs zodat het in- en uitchecken in de praktijk geoefend kan worden. De specifieke informatie over de vier open dagen is te vinden op de website van Arriva (www.arriva.nl/opendaglimburg). Ook plaatst Arriva rondom de geplande data advertenties in huis-aan-huisbladen in de betreffende regio's.

Uit de krant