Samenloop voor Hoop ging zaterdag van start in Meerlo
Samenloop voor Hoop ging zaterdag van start in Meerlo Foto: René Poels

Samenloop voor Hoop Meerlo massaal van start

Algemeen

Klokslag 14.00 uur uur ging zaterdagmiddag op het festivalterrein Bergsbos Meerlo de 24 uur durende wandelestafette Samenloop voor Hoop van start.

Burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas complimenteerde vlak voor de start de organisatie voor het opzetten van dit evenement in de gemeente. Meer dan 800 jongens en meisjes, mannen en vrouwen, lopen gedurende 24 uur om geld in te zamelen ten behoeve van kankeronderzoek. De startronde werd geopend door een delegatie van schutterij Sebastiaan uit Sevenum,  waar dit jaar het Oud Limburgs Schuttersfees (OLS) plaatsvindt.

Het initiatief van Samenloop voor Kanker is van het echtpaar Alex en Heidi Disveld uit Meerlo. Hun zoon Mauk werd drie jaar geleden getroffen door kanker, maar wist deze ziekte te overwinnen. Tientallen mensen die kanker hebben,  gehad hebben en/ of een partner hebben met deze ziekte zijndit weekend te gast bij Samenloop voor Hoop. Enkelen zullen tijdens het festijn ook hun verhaal vertellen. Daarnaast is er vierentwintig uur een gevarieerd entertainmentprogramma voor jong en oud. Zaterdagavond rond het invallen van de duisternis start de kaarsenceremonie en zondagmiddag, na het kinderprogramma, begint de slotceremonie.

Start 24 uur durende estafette voor het goede doel.
De openingshandeling.

Uit de krant