Mike Teunissen blijft ijzersterk presteren, ook vrijdagavond in de Hammer Series.
Mike Teunissen blijft ijzersterk presteren, ook vrijdagavond in de Hammer Series. Foto: Bram Berkien / Team Jumbo Visma

Mike Teunissen ijzersterk in Hammer Climb

Sport

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma won vrijdagavond de Hammer Climb van de Hammer Series in het Noorse Stavanger.

Mike Teunissen uit Ysselsteyn kwam bij de slotklim als eerste boven, behaalde daarmee dubbele punten en zorgde voor het winnende puntenaantal van 1065. Lotto Soudal (928 punten) moest genoegen nemen met de tweede plek, Bora-hansgrohe volgde met 869 op de derde plaats. Teunissen trok met een krachtige eindsprint in de slotronde de overwinning voor de ploeg naar zich toe. Daarmee is de tweeëntwintigste zege van het seizoen een feit.

Naast Teunissen kwamen namens het Jumbo-team ook Jonas Vingegaard, Amund Grondahl Jansen, Pascal Eenkhoorn en Maarten Wynants in actie. Zaterdag gaan de Hammer Series in Stavanger verder met de Hammer Sprint. Dylan Groenewegen komt dan de ploeg versterken.

"Zo'n overwinning is echt een teamprestatie. Iedereen was heel sterk vandaag", meldt  Teunissen op de website van zijn ploeg. "We reden als ploeg erg attent en we waren altijd vertegenwoordigd in de ontsnappingen. Eerst met Jonas en daarna met Pascal en mij. Je ziet dat je niet iedere sprint hoeft te winnen om veel punten te scoren. We wonnen maar twee van de tien sprints, maar we scoorden wel altijd punten met meerdere renners. We waren erg consistent en hadden continue de controle. Dat was cruciaal voor onze overwinning."

Pascal Eenkhoorn had vooral lof voor de sterke sprints van zijn ploeggenoot. "Mike was vandaag heel erg belangrijk voor ons. Hij was echt heel sterk op die klim. Dat zag je ook wel, want hij won twee sprints."

Uit de krant