Zondag 26 mei Dag van de Hond, ook bij KC Venray.
Zondag 26 mei Dag van de Hond, ook bij KC Venray. Foto KC Venray

Dag van de Hond bij KC Venray

Algemeen

Op zondag 26 mei neemt KC Venray e.o. deel aan de Dag van de Hond,  die dit keer  in het teken staat van hond en ras. Tijdens deze dag worden demonstraties, keuringen, cursussen, spelletjes, een rassenparade en een roofvogelshow verzorgd op het oefenterrein De Versen, Sinnesstraat 9 in Oirlo. Hond en baas zijn van harte welkom om te komen kijken, maar worden vooral uitgenodigd om mee te doen.

In heel Nederland zijn op 26 mei diverse hondse activiteiten. Ook KC Venray e.o. zet haar deuren wagenwijd open en heeft een breed scala aan hondse activiteiten georganiseerd.  Tijdens de ochtend worden de reguliere lessen verzorgd over gehoorzaamheid, Nadac hoopers en behendigheid (agility). En natuurlijk zijn er allerlei hondenspullen te koop. Ook kunnen de aanwezigen deelnemen aan een van de hondenspellen en meedoen aan de hondenquiz.

Er wordt tevens een demonstratie ringtraining gegeven, zodat de bezoekers kunnen zien hoe ze hun hond het best kunnen presenteren aan een keurmeester. Tijdens de Dag van de Hond beoordeelt een professionele keurmeester de honden bovendien op hun schoonheid. Inschrijven kan op de dag zelf. Alle honden komen voor een keuring in aanmerkingen en ontvangen een keurverslag. Er is ook een rassenparade voor rashonden.

De Dag van de Hond bij KC Venray vindt plaats op de De Versen, Sinnestraat 9 in Oirlo, tussen 9.30 en 15.00 uur.

Uit de krant