De Rouwkuilen in Ysselsteyn.
De Rouwkuilen in Ysselsteyn. Foto: IVN

Seniorenwandeling in Rouwkuilen

Algemeen

Op donderdag 6 juni houdt IVN Geijsteren-Venray een seniorenwandeling (50+) in natuurgebied de Rouwkuilen in Ysselsteyn. De wandeling start om 14.00 uur bij de Rouwkuilerweg tussen de Ysselsteynse en de Deurneseweg. Deelname is gratis.

De Rouwkuilen is een beschermd natuurmonument dat wordt beheerd door SBB. Hier werden in het verleden naaldbomen aangeplant, maar flinke stukken zijn inmiddels omgevormd tot gemengd bos. Veel dood hout geeft dit bos een natuurlijk beeld, waarin verschillende spechtensoorten hun plekje hebben gevonden. Centraal in de Rouwkuilen ligt een voedselarm ven. Hier groeien bijzondere planten als kleine en ronde zonnedauw, dopheide en veenpluis. Verschillende libellen- en juffersoorten schieten over het water heen en weer.

Tijdens de wandeling van circa 2,5 km komen de deelnemers bij enkele open plekken waar vaak vlinders rondfladderen. Aan het eind van het bos staat een loods met een privécollectie met allerlei peel- en boerengereedschappen zoals als karren, eggen, wastobben. Hier kunnen ze gezamenlijk herinneringen ophalen aan vroeger tijden.

Uit de krant