Koninklijke onderscheiding voor Harry Voermans uit Oirlo.
Koninklijke onderscheiding voor Harry Voermans uit Oirlo. Foto Hoedemaekers Venray

Lintje voor Harry Voermans

Algemeen

Burgemeester Hans Gilissen heeft zaterdagavond en koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Harry Voermans (71). De Oirlonaar kreeg zijn lintje bij zijn afscheid als leider van SVOC'01 in Oirlo. Hij werd vanwege zijn vele verdiensten benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Harry Voermans begint met zijn vrijwilligersactiviteiten in 1972 tot 2006 als vrijwilliger binnen de afdeling Cultuur en Vorming bij Vincent van Gogh. Zijn taken lagen vooral binnen het recreatieve gedeelte. Hij was vooral bezig met het begeleiden van de GGZ-cliënten en het samen sporten, vooral voetbal. De voetbalvereniging had de naam Servio. Met zijn rustige uitstraling en zijn warme manier van omgaan met mensen, motiveerde Harry Voermans de cliënten om hun vrije tijd sportief te beleven. Voor Vincent van Gogh was  hij een zeer waardevolle vrijwilliger.

In 1980 werd hij bestuurslid van de Oirlose sportvereniging DIS, die in 2001 met de sportvereniging van buurdorp Castenray fuseerde tot SVOC'01. Vanaf het seizoen 2001/2002 was hij verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat van de junioren en de pupillen, vanaf 2008 van de gehele vereniging. Daarnaast was hij vanaf 1989 leider van de veteranen en sinds 2010 coördinator scheidsrechters. De laatste tien jaar is hij naast al die werkzaamheden iedere woensdagochtend op het sportpark te vinden, waar hij zich inzet voor het onderhoud.

In de periode 1994 tot 2005 was Voerman tevens bestuurslid, penningmeester en vervolgens voorzitter van de personeelsvereniging van het St. Elisabethziekenhuis. Hij was een betrokken persoon, die altijd bereid was om een activiteit te organiseren en de mouwen daarbij letterlijk op te stropen. Na de fusie met het Venlose ziekenhuis tot Viecuri, werd de personeelsvereniging St. Elisabeth in 2005 opgeheven.

Sinds zijn pensioen in 2007 is Harry Voermans lid van de ouderenbiljartvereniging Oirlo. In 2011 werd hij secretaris van de oudere biljarters. Tot op heden is hij de organisator en de motor van deze vereniging. Ook bij de renovatie van het clublokaal in 2016 leverde hij een grote bijdrage. In 2014 voegde hij de Venrayse Singelloop toe aan zijn lijst met vrijwilligersactiviteiten. Hij is onder meer belast met de verkeersveiligheid op deze dag, maar daarvoor is hij al dagen in de weer om alles op en rond het parcours mee op orde te krijgen.

Uit de krant